Как се разчита електрокардиограма

Обратно към Кардиология
Ценa:
Цена:12.00 лв. с ДДС
Каталожен № 259118
ISBN: 978-619-189-002-6
Автор: Сотир Марчев
Издател: Лакс бук
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 160
Корици: твърда
Представяне на Как се разчита електрокардиограма
Как да използувате тази книга
От всички ненужности, избирайте само най-необходимите.
Уточнение на Жобер към принципа на Окам
Целта на книгата е умението, а не познанието.Тя цели да Ви научи да разчитате електрокардиограми.
При разчитането на електрокардиограма има определен ред на движение на очите, така както във войската има определен ред на движение на ръцете за максимално бързо разглобяване и сглобяване на автомат. Текстът е подреден по реда, в който на практика се разчита електрокардиограма. Вместо от раздели, той е съставен от стъпки и справки. Поредицата от стъпки проследява пътя, по който трябва да премине погледа Ви, за да разчетете една електрокардиограма. Справките Ви дават допълнителна информация, която може да Ви е нужна.
Тъй като книгата е замислена и написана като практическо пособие, всички амплитуди са в милиметри, а не в миливолтове. Използувани са и думите, които бяха нужни на студентите ми, за да ме разберат, независимо че някои от тези думи не са обичайно употребяваните в електрофизиологията. Вместо безличните глаголни форми, приети в науката, (напр. “се записва”, “се поставя”), често използвам първо лице (напр. “записваме”, “поставяме”), защото това помага да се разбере, кое прави лекарят и кое се прави автоматично от апаратурата.
Книгата е писана, така както се събира раница за геоложка експедиция - вътре се слага не всичко, което може да потрябва, а само това, без което е невъзможно да се мине.
За да вземете максималното от нея, е най-добре да я четете с молив в ръка. След известно време препрочетете всичко подчертано.
Запитване за Как се разчита електрокардиограма
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Кардиология