20.04.2018  Начало     - каталог     Инфекциозни болести     Инфекциозни болести.Трето преработено издание

Инфекциозни болести.Трето преработено издание

Инфекциозни болести.Трето преработено издание
Стара ценa: 39.00 лв.
Ценa за : 37.00 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Инфекциозни болести

Кат. №: 374001
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9789546212269
Автор:под ред.на Иван Диков
Издател:Знание
Година на издаване: 2008
Брой на страници: 307
Размер:28/20,5
Корици: мека

С настоящото Ръководство авторският колектив, включващ ръководителите на катедрите по инфекциозни болести в страната, се стреми да даде пълна и съвременна информация Върху инфекциозните болести в края на XX век. Отделните нозологични единици -инфекциозни заболявания, са представени по общоприетата схема, Включваща: определението им, кратки исторически данни, етиология, кратки епидемиологични данни, патогенеза, клинична картина, диагноза, диференциална диагноза, прогноза, лечение и профилактика.
Поради ограничения обем на книгата, в раздела Профилактика съвсем накратко се представят данните само за специфичната профилактика, ако има такава при дадено заболяване. По същите причини и епидемиологичните данни са дадени в съкратен вид.
Ръководството е предназначено за студентите по медицина, лекарите от всички специалности, имащи отношение към инфекциозните заболявания: педиатри, инфекционисти, терапевти, епидемиолози, дерматолози, оториноларинголози, хирурзи и други, и особено за тези на обща практика, участъкови лекари - педиатри и от общ профил. Надяваме се, че то ще бъде водещо помагало при специализацията по инфекциозни болести за всички колеги, решили да се посветят на тази медицинска специалност.

Друга литература от Инфекциозни болести 

Урогенитална туберколоза

Урогенитална туберколоза


37.00 лв. с ДДС
20.00 лв. с ДДС


Хронични и заразни заболявания

Хронични и заразни заболявания


13.00 лв. с ДДС
10.00 лв. с ДДС


Свински грип

Свински грип


4.00 лв. с ДДС