20.04.2018  Начало     - каталог     Инфекциозни болести     Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри

Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри

Инфекциозни болести и епидемилогия.Учебник за студенти бакалаври и магистри
Ценa за : 26.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Инфекциозни болести

Кат. №: 300103.1
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9789544202996
Автор:Милена Карчева,Мария Атанасова,Пенка Илиева
Издател:Медицина и физкултура
Година на издаване: 2013
Брой на страници: 294
Корици: мека

Учебникът по епидемиология и инфекциозни болести е предназначен за студенти - бакалаВри по специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборанти”, „Социални работници”, и за студенти - магистри по специалност „Медицина”. Учебникът е представен в три раздела - обща епидемиология, обща част при инфекциозните заболявания и специална част, в която са застъпени всички инфекциозни заболявания. Учебникът е разработаен на съвременно ниво и включва класическите постановки в епидемиологията на инфекциозните заболявания. Представени са новите тенденции в разпространението на инфекциозните болести. Подробно е разгледана ваксинопрофилактиката в епидемиологичен аспект. Епидемиологията на отделните заболявания е включена към съответните нозологични единици.
Основните принципи на лечение включват етиологично лечение - с всички възможни антибиотици и химиотерапевтици в съответните дози, а отделно те са представени при лечението на конкретното инфекциозно заболяване. Патогенетичното лечение представя съвременното лечение на животозастрашаващи състояния, които се срещат в медицината.
Инфекциозните заболявания са представени на съвременно ниво с етиология, патогенеза, патоанатомия, клиника, диагноза, диференциална диагноза, лечение, прогноза и профилактика.
Учебното помагало е написано компетентно, то е високоинформативно с новите данни в областта на епидемиологията и инфектологията.

Друга литература от Инфекциозни болести 

Урогенитална туберколоза

Урогенитална туберколоза


37.00 лв. с ДДС
20.00 лв. с ДДС


Хронични и заразни заболявания

Хронични и заразни заболявания


13.00 лв. с ДДС
10.00 лв. с ДДС


Свински грип

Свински грип


4.00 лв. с ДДС