Злополуки и спешни състояния при деца

Обратно към Спешна медицина
Стара ценa:
15.00 лв. с ДДС
Ценa:
12.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300091
ISBN: 9548296012
Автор: Р. Мортън, Б. Филипс
Издателство: Биота
Година на издаване: 1994
Обем: 341 стр.
Корици: меки
Представяне на Злополуки и спешни състояния при деца
Предговор към английското издание
Написахме тази книга, за да подпомогнем лекарите в отделенията за злополуки и спешни състояния (ОЗСС), на които липсва следдипломна педиатрична квалификация, при лечението на многообразните педиатрични случаи в отделенията.
Поставихме ударение върху спешното лечение на тежките заболявания и травми и решаването на общи проблеми. Посочени са показанията за консултации с педиатър или други специалисти. В много случаи е указано и по-нататъшното лечение - за лекарите, на които предстои изпит по ЗСС, и за случаите, когато специалистите педиатри са заети и не могат да се притекат веднага на помощ. Дадени са точните дози на лекарствата, но въпреки това читателите трябва да ги проверяват в Британския лекарствен справочник . Благодарим на нашите учители в лекарската ни практика, на многото наши колеги, пациенти и семейства, от които се научихме как да се грижим за децата. Специални благодарности и на колегите педиатри, които участваха с полезни преценки от собствения си практически опит - Тим Дейвид, Джон Къриел (също за разрешението да използваме таблица 16.1), Дейвид Еванс, Майк Кларк, Джон Киин, Рейн Ро-бертс, франк Бамфорд, Виктор Милър, Питър Дейвънпорт и Шийла Стейнторп (за разрешението за модификация на таблица 2.2). Неоценими са упътванията на Робин Илингуърт, редактора на поредицата, и подкрепата от страна на Оксфорд Юнивърсити Прес. Накрая благодарим на Джон Кофи за рисунките, на Дженифър Локсли за безбройните поправки и на семействата ни, проявили разбиране към нашето отсъствие от дома.
Манчестър
Розмари Мортън, Барбара Филипс
Запитване за Злополуки и спешни състояния при деца
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Спешна медицина