Епилепсия-същност,диагностични възможности и терапевтични принципи

Обратно към Неврология
Ценa:
Цена:25.00 лв. с ДДС
Каталожен № 3632851
ISBN: 954-15-0105-2
Автор: Стефан Цеков
Издател: Зограф
Издадена: 2003
Брой страници 463
Корица: Твърда
Представяне на Епилепсия-същност,диагностични възможности и терапевтични принципи
Тази монография е опит да се изгради мост между познанията Вьрсу Епилепсията на болничните и изВьнболнични лекари.
Първата част представлява детайлно разглеждане на клинич¬ната картина на епилептичните пристъпи и синдроми и Епилеп¬сиите.
Стегнатото изложение във втората част на диагностич¬ните методи, използвани при пациенти с Епилепсия, както и на диференциалната диагноза на епилептичните пристъпи и Епи¬лепсиите, цели да подчертае най-важните отправни точки за поставянето на правилна диагноза.
Следващата част е посветена на една обща информация за механизмите на действие на противоепилептичните средства, техните взаимодействия и странични ефекти.
В отделна глава са представени подробни фармакологични и клинични характеристики на някои от по-често използваните за лечение на Епилепсия медикаменти.
Цялата тази информация дава възможност за един рацио¬нален терапевтичен подход, представен в главата: „Лечение на Епилепсията.
Последните две части на монографията са посветени на спеш¬ните състояния, някои възрастово и полово обусловени особености, неврофизиологични аспекти и психични проблеми на Епилепсията.
Богатият научен апарат (библиография, показалци, таблици)
ще помогне на читателя за по-добра ориентация в темата.
Запитване за Епилепсия-същност,диагностични възможности и терапевтични принципи
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Неврология