24.02.4273  Начало     - каталог     Педиатрия     Диференциална диагноза на детските болести

Диференциална диагноза на детските болести

Диференциална диагноза на детските болести
Ценa за : 54.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Педиатрия

Кат. №: 363132
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

Автор: Никола Мумджиев
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 516 стр.

Медицинската помощ при болно дете се търси по повод на някакъв проблем, който се изявява със симптоми – субективни оплаквания и обективни находки. При правилната интерпретация на симптомите се стига до диагноза на заболяването, което се лекува.
В едни случаи пътя от симптома до диагнозата е кратък и лесен. В други случаи обаче той е дълъг и сложен, т.е. различните заболявания се проявяват с едни и същи симптоми и между многото възможности трябва да се открие истинската и да се постави правилната диагноза.
Отсяването на отделните възможности, за да се стигне до диагнозата, е процес, който се означава като диференциална диагноза. Това е важен етап в диагностичния процес, чието преодоляване изисква опит и знания. Опитът се придобива с времето и практиката. Знанията за сега все още се получават от книгите.
С настоящата книга се прави опит за създаване на ръководство по диференциална диагноза на симптомите на детските болести. Разработени са над 120 симптома и синдрома като са ползвани съвременни литературни източници. Ръководството е предназначено за студенти, за лекари педиатри, както и за семейните лекари.
Едни от разглежданите симптоми и синдроми са много чести, други са редки. При всички обаче са посочени практическите аспекти на диференциалнодиагностичния подход, което улеснява при ориентирането в големия брой диагностични възможности.

Друга литература от Педиатрия 
Педиатрия

Педиатрия


43.50 лв. с ДДС
40.00 лв. с ДДССпешна педиатрия

Спешна педиатрия


69.00 лв. с ДДС

Всичко за детските болести

Всичко за детските болести


25.80 лв. с ДДС
23.20 лв. с ДДС