19.04.2018  Начало     - каталог     Здравен мениджмънт     Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част II

Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част II

Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част II
Ценa за : 18.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Здравен мениджмънт

Кат. №: 328312
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9786197137361
Автор:Мила Георгиева
Издател:Медицински университет Варна
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 85
Рзмер:28/21см
Корици: мека

Ефективното управление на лечебно заведение може да се постигне само чрез диагностичен анализ, който дава ориентация и отговор на важни въпроси, свързани с измерването на всеки аспект от дейността.
В литературата малко е писано по въпросите на диагностичния анализ на дейността. Още по-малко – в областта на здравеопазването и управлението на лечебните заведения. Ето защо настоящото издание е опит да се преодолее хаосът в здравната система, като се предложи на студентите по здравен мениджмънт и хората от практиката – мениджъри от лечебни заведения, експерти в държавната здравна администрация и консултанти. Той включва адаптиран за лечебните заведения многомерен модел, алгоритъм за неговото приложение и диагностични карти за практическото му осъществяване – уточнява авторът в увода.
Част 2 на учебника е съставена от пет глави: (1) същност на диагностичния анализ; (2) модели на анализа (методологически основи и същина); (3) алгоритъм на анализа (подготвителен, аналитичен и заключителен етап); (4) 12 диагностични карти (това е приложният акцент на пособието – включва анкетни модели, касаещи управление, клиенти, служители, среда, ползи, иновации и т.н.); (5) информационните технологии в диагностичния анализ.
С много приложени фигури, таблици, цитираните източници са 40.

Друга литература от Здравен мениджмънт