19.04.2018  Начало     - каталог     Здравен мениджмънт     Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част I

Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част I

Диагностичен анализ на дейността на лечебните заведения. Част I
Ценa за : 0.00 лв.
Статус:
Каталог книги:

Здравен мениджмънт

Кат. №: 328105
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9786197137354
Автор:Мила Георгиева,Емануела Мутафова
Издател:Медицински университет Варна
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 85
Рзмер:28,5/21,5см
Корици: мека

Превръщането на съвременното лечебно заведение в самостоятелна „бизнес единица” изисква прилагането на нови методи за постигане на ефективно управление. Такива са методите на диагностичния анализ, който може да доведе до ползи както за лечебното заведение, така и за неговите заинтересовани групи (stakeholders) – пише авторът във въведението на книгата.
Изданието е предназначено за студенти в магистърската програма по „Здравен мениджмънт“, факултет “Обществено здравеопазване” в Медицински университет – Варна, изучаващи дисциплината “Съвременни модели за диагностика на дейността на лечебните заведения”, но разширява аудиторията си, като може да бъде полезно и за специалисти от екипи на лечебни заведения, администратори, политици, експерти и консултанти в областта на здравния мениджмънт. Част 1 на учебника е съставена от три глави: (1) основи на диагностичния анализ; (2) модели, методи и инструменти за измерване и анализ на дейността (сред които подробно за американския, канадския, датския, френския модел, модела PATH, правеното в България); (3) особености на приложението на диагностичния анализ в управлението на лечебните заведения.
С много приложени фигури, таблици, цитираните източници са 182.

Друга литература от Здравен мениджмънт