Дентално материалознание част1

Обратно към Стоматология
Ценa:
Цена:19.00 с ДДС
Каталожен № 3284395
ISBN: 9786197137170
Автор:Цанка Дикова
Издател:Медицински университет Варна
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 137
Корици: мека
Представяне на Дентално материалознание част1
Настоящото пособие се състои от две обособени части - теория и протоколи на лабораторни упражнения. Това е първата част на учебника „Дентално материалознание“, който е предназначен за студентите по дентална медицина. Темите на теоретичната част и лабораторните упражнения са разработени по утвърдена учебна програма на факултета по Дентална медицина към Медицински университет - Варна.
Теоретичната част включва теми от общото материалознание, които обхващат структурата на материалите и техните свойства - физични, оптични, механични и ■ехнологични. Въвеждането в денталните материали започва с гипсовете, восъците, металите и сплавите. В тази част, освен чисто теоретичното познание, са дадени и много полезни за практиката съвети.
Частта, посветена на лабораторните упражнения, се състои от разработени образци на протоколи. Те са предназначени за работа на студентите по време на упражненията и за самоподготовка вкъщи. В тях са посочени целта и начинът на провеждане на практическото упражнение; задачите, които трябва да се изпълнят; -еобходимите инструменти и апаратура. Студентите трябва да попълнят протоколите, като отговорят на поставените в тях въпроси и напишат заключение по вадената тема.
Пособието е много полезно за студентите по дентална медицина по време на лекциите, лабораторните упражнения и особено при подготовката им за практическите и теоретични изпити. Въпреки че е предназначено предимно за студентите от I-ви курс, то може да е от полза както за студентите от по-горните лурсове, така и за младите лекари по дентална медицина за правилен избор и -рилагане на денталните материали.
Авторът
Запитване за Дентално материалознание част1
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Стоматология