Гингивално разрастване при системна терапия с калциеви антагонисти, имуносупресори и хидантоини

Обратно към Стоматология
Ценa:
Цена:24.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363214
ISBN: 9789548712056
Автор: Т. Джемилева, Т. Болярова
Издателство: Ацер
Година на издаване: 2007
Обем: 118 стр.
Корици: меки
Представяне на Гингивално разрастване при системна терапия с калциеви антагонисти, имуносупресори и хидантоини
Безспорно, лекарствено-индуцираното разрастване на гингивата ще се среща все по-често в практиката на денталния медик. Надяваме се, че и в специализираната българска медицинска литература, респективно във фармакотерапевтичните учебници, ръководства и справочници, то ще намери подобаващо отразяване като най-честа нежелана реакция сред големия брой други такива и ще привлече вниманието на кардиолози, нефролози, невролози и специалисти по органна трансплантация. Затова и тук акцентираме върху необходимостта от колаборация между денталните медици и всички специалисти, които назначават калциеви антагонисти, имуносупресори като циклоспорин А и такролимус, както и хидантоини - в интерес на превенцията и лечението на лекарствено-индуцираното гингивално разрастване. Защото qui bene diagnoscit, bene curat, но да не забравяме и primum non nocere!
Нека, предотвратявайки ятрогенното разрастване на гингивата, не допускаме то да се добавя към другите страдания на болния! И това да бъде наша обща цел.
Запитване за Гингивално разрастване при системна терапия с калциеви антагонисти, имуносупресори и хидантоини
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Стоматология