17.01.2018  Начало     Ветеринарна медицина - каталог     Ветеринарна медицина     Ветеринарна хирургия и ортопедия

Ветеринарна хирургия и ортопедия

Ветеринарна хирургия и ортопедия
Ценa за : 8.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Ветеринарна медицина

Кат. №: 528007
На склад: [Да]
 
Представяне

Aвтори:Тодорка Станчева, Петър Стойчовски, Крум Койчев
Издател:Матком
Брой на страници: 278
Корици: меки
ISBN: 9549930238

Настоящият учебник се явява като второ, преработено и допълнено издание на разработеното от същия авторски колектив учебно пособие. Внесените промени се отнасят до най-динамично развиващите се области на хирургичната патология - етиологията и патогенезата на хирургичните заболявания, методите и средствата за обезболяване, медикаментозната и хирургичната терапия на някои от заболяванията.
Известни промени са направени и в онагледяването на учебника. Отчетени са също така настъпилите промени в структурата на нашето животновъдство, налагащи по голямо внимание върху терапията на всяко отделно заболяло животно в частните ферми.
През същото време е запазена общата структура на учебника, в който, освен разгледаните хирургични заболявания и хирургични методи за терапия и стимулация, са включени и 31 теми за практически упражнения, както и контролни въпроси към всеки раздел на преподавания материал. Чрез това ще се улесни преподаването и ще се подобри практическата подготовка на учениците по ветеринарна хирургия, ортопедия и офталмология. Надяваме се, че в този си вид учебникът отговаря в голяма степен на дидактичните и педагогическите изисквания на учеб-но-преподавателския процес в професионалните гимназии по ветеринарни медицини.

Друга литература от Ветеринарна медицина