19.04.2018  Начало     - каталог     Езици, Речници     Българско-английски медицински речник

Българско-английски медицински речник

Българско-английски медицински речник
Ценa за : 74.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Езици, Речници

Кат. №: 363167
На склад: [Да]
Доставка: куриер
Плащане: наложен платеж
 
Представяне

ISBN: 954836901X
Автор: А. Георгиев, Л. Янкова, В. Георгиева, Н. Георгиева
Издателство: Наля
Година на издаване: 1994
Обем: 733 стр.
Корици: твърди

Настоящият БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК се издава поради голямата необходимост от подобен медицински речник. Липсата му у нас се чувства особено много сред медицинските кадри, преводачите и ползващите английски език, тъй като този език все по-широко навлиза и се използва в научната литература предвид на новостите в медицинската наука и практика.
Авторите съставиха този речник с цел да улеснят не само българите, ползващи английски език, но и чужденците, за които е необходим правилният български език.
Речникът беше съставен и издаден след дългогодишен упорит труд.
След издаването на АНГЛИЙСКО-БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИН¬СКИ РЕЧНИК съобщихме на читателите, че работим и върху настоящия БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК, след което получихме много писма и телефонни обаждания с молба да включим и в него, но по-пълно съкращенията в английската и американската медицинска литература.
Ние уважихме читателските молби и включихме всички срещани съкращения в използваната литература /вж. послеписа/, като смятаме, че по този начин най-пълно задоволяваме нуждите на ползващите речника и особено на преводачите.
Речникът съдържа 48 680 думи и изрази и 2 625 съкращения. Включени са работни термини и някои важни изрази, използвани в съвременната медицинска наука и практика, както и такива, които намират приложение в медицината.
Изданието е първо по рода си в България.
При създаването му са ползвани множество авторитетни речници, енциклопедии, медицински списания и наръчници от Великобритания, САЩ, Канада, Русия и България /вж. послеписа/.
БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК е предназначен за голям кръг аудитория сред медицинските и филологическите среди: лекари, научни медицински работници, преподаватели във висшите и средните медицински заведения, стоматолози, ветеринарни лекари, биолози, фармацевти, фелдшери, медицински сестри, студенти по медицина и фармация, преводачи и всички, ползващи английски език.
Надяваме се, че този резултат на дългогодишен и упорит труд ще бъде от практическа полза и оценен по достойнство.
Бихме желали да изкажем нашата дълбока благодарност на всички, които допринесоха за издаването на речника.
От авторите

Друга литература от Езици, Речници 
Латински език (Lingua Latina)

Латински език (Lingua Latina)


30.00 лв. с ДДС
27.00 лв. с ДДС