Българско-английски медицински речник

Обратно към Езици, Речници
Ценa:
Цена:138.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363167
ISBN: 954836901X
Автор: А. Георгиев, Л. Янкова, В. Георгиева, Н. Георгиева
Издателство: Наля
Година на издаване: 1994
Обем: 733 стр.
Корици: твърди
Представяне на Българско-английски медицински речник
Настоящият БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК се издава поради голямата необходимост от подобен медицински речник. Липсата му у нас се чувства особено много сред медицинските кадри, преводачите и ползващите английски език, тъй като този език все по-широко навлиза и се използва в научната литература предвид на новостите в медицинската наука и практика.
Авторите съставиха този речник с цел да улеснят не само българите, ползващи английски език, но и чужденците, за които е необходим правилният български език.
Речникът беше съставен и издаден след дългогодишен упорит труд.
След издаването на АНГЛИЙСКО-БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИН¬СКИ РЕЧНИК съобщихме на читателите, че работим и върху настоящия БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК, след което получихме много писма и телефонни обаждания с молба да включим и в него, но по-пълно съкращенията в английската и американската медицинска литература.
Ние уважихме читателските молби и включихме всички срещани съкращения в използваната литература /вж. послеписа/, като смятаме, че по този начин най-пълно задоволяваме нуждите на ползващите речника и особено на преводачите.
Речникът съдържа 48 680 думи и изрази и 2 625 съкращения. Включени са работни термини и някои важни изрази, използвани в съвременната медицинска наука и практика, както и такива, които намират приложение в медицината.
Изданието е първо по рода си в България.
При създаването му са ползвани множество авторитетни речници, енциклопедии, медицински списания и наръчници от Великобритания, САЩ, Канада, Русия и България /вж. послеписа/.
БЪЛГАРСКО-АНГЛИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ РЕЧНИК е предназначен за голям кръг аудитория сред медицинските и филологическите среди: лекари, научни медицински работници, преподаватели във висшите и средните медицински заведения, стоматолози, ветеринарни лекари, биолози, фармацевти, фелдшери, медицински сестри, студенти по медицина и фармация, преводачи и всички, ползващи английски език.
Надяваме се, че този резултат на дългогодишен и упорит труд ще бъде от практическа полза и оценен по достойнство.
Бихме желали да изкажем нашата дълбока благодарност на всички, които допринесоха за издаването на речника.
От авторите
Запитване за Българско-английски медицински речник
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Езици, Речници