Бъбречна физиология на Вандер

Обратно към Нефрология
Ценa:
Цена:34.00 лв. с ДДС
Каталожен № 363176
ISBN: 978-954-326-132-1
Автор:проф.Дъглас Ийтън,проф.Джон Пулър
Издател: Парадигма
Издадена: 2011
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Представяне на Бъбречна физиология на Вандер
Предговор към седмо американско издание
Няколко години след публикацията на предишното издание на тази книга, творческите усилия на изследователската общност проникнаха още по-дълбоко в сложността на сигналните системи, които регулират събитията в различните области на бъбрека. Този напредък ни дава не само по-цялостна картина на това, как бъбреците изпълняват своите разнообразни задачи, но също предос¬тавя все по-голямо предизвикателство към читателите да научат принципите на бъбречната функция в цялост, която не е разделена на изолирани фрагменти. Нашият подход в този текст е да представим същината на бъбречните процеси и тяхната регулация по същество, което да е точно и все пак да не е толкова об¬ременено с подробности, които да объркат читателя. Вместо да усложняваме, ние нарочно ограничихме подробностите, с цел да помогнем на читателя да се фокусира върху логиката на бъбречните процеси. В съгласие с това, нашите цели при подготовката на това издание бяха: (1) да обединим резултатите от новите литературни източници, (2) да посочим логическата връзка между събитията на клетъчно ниво и техните последствия за благосъстоянието на организма и (3) ревизирайки текста, да го направим по-ясен. В духа на предходните издания, ние отдадохме значително внимание на останалите системи, различни от бъбре¬ците, особено на сърдечно-съдовата, с цел да покажем как бъбреците повлияват тези системи и как, на свой ред, бъбреците са повлияни от тези системи. За да помогнем в ориентацията на читателя и да предпазим студентите да не потънат в подробности, прибавихме основни идеи в края на всяка глава. Те помагат за изясняване на ключовите точки в цялостния текст и позволяват лесен и бърз преглед. Надяваме се, че тези основни идеи, заедно с обучителните въпроси, ще бъдат ефективни инструменти в изучаването на бъбречната физиология.
От Авторите
Запитване за Бъбречна физиология на Вандер
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.