Биология – учебник за медицинските университети

Обратно към Химия, Биология, Биохимия
Ценa:
Цена:23.80 лв. с ДДС
Каталожен № 363147
ISBN: 9549085759
Автор: Ил. Ватев, В. Ишев, Д. Ковачев, Цв. Маринова
Издателство: Реко
Година на издаване: 2013
Обем: 448 стр.
Представяне на Биология – учебник за медицинските университети
Настоящият учебник е предназначен за студентите от първи курс по медицина, стоматология и фармация на медицинските университети.
Постиженията на биологията през последните десетилетия на миналия век допълниха и измениха редица представи за жизнените явления. Нови научни подходи, главно от областта на молекулярната и клетъчната биология, помогнаха за решаването на значими теоретични проблеми и направиха възможно прилагането в практиката на непознати до сега принципно нови решения в областта на медицината. Значимото натрупване на нови познания във важни раздели на биологията довели след себе си и различни тълкувания и поведения в медицинските науки, до голяма степен налага издаването на този нов учебник.
Съавторите на този учебник са се постарали да представят материята на достъпен за първокурсниците език като съвременна надстройка на изучаваната материя в средните училища.
Във връзка с предназначението на учебника като въведение в медицинското обучение, авторите са наблегнали на биологичните проблеми, които имат непосредствено значение за разбиране на дълбоката биологична същност на жизнените процеси при човека: биологията на клетката като основна градивна единица, закономерностите на генетичните явления и биологичната същност на наследствеността – съхраняване на вече достигнатите положителни качества и едновременна възможност за по-нататъшно приспособяване на организмите към изменящите се условия на живот, хомеостатичните и особено имунните механизми за поддържане на генетичната идентичност, морфологичното и физиологичното единство на организма, репродукцията като основно свойство на живите тела, въпросите на индивидуалното развитие и морфогелезата, както и екологичните и демографски проблеми на жизнената среда на съвременната човешка популация.
Автори на учебното помагало са ръководителите на катедрите по биология от всичките 5 висши медицински училища в България, които са имали за основа и пример за развитие опита на преподавателите от най-старата биологична катедра с медицинска насоченост у нас – тази на Софийски медицински институт.
Запитване за Биология – учебник за медицинските университети
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска и техническа литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Химия, Биология, Биохимия