Атлас болести на лигавицата на устата

Обратно към Вътрешни болести
Ценa:
Цена:35.00 лв. с ДДС
Каталожен № 328441
ISBN: 978-954-9666-59-5
Издателство: МИ Райков
Автор: Никола Златков и Румяна Янкова
Година на издаване: 2012 г.
Обем: 150 стр.
Корицa: мекa
Представяне на Атлас болести на лигавицата на устата
Предговор
Заболяванията на лигавицата на устата се предизвикват от голям брой етиоло¬гични фактори - екзогенни (травми, химически въздействия, локални инфекции и др.) и ендогенни (различни вътрешни и системни заболявания, общи инфекции и др.). Това обяснява и големият брой нозологични единици и разнообразието на клиничната картина. Много често измененията по лигавицата на устата са и първите прояви на много дерматологични и общи заболявания, което е от голямо значение за ранната диагноза и своевременната терапия.
От друга страна, лигавицата на устата реагира на различните външни и въ¬трешни етиологични причини, в сравнение с кожата, с по-малък брой обривни елементи, които освен това, в много случаи се изявяват по-дискретно и протичат ло-атипично. Тези особености често затрудняват практикуващия специалист по лентална медицина, а още повече лекарите от други специалности.
За да подпомогнем диагностичният процес на специалистите по дентална ме-дицина, дерматолозите и другите специалисти, и особено на студентите по ден¬тална медицина и медицина, ние съставихме настоящия атлас, третиращ заболя-в лнията на лигавицата на устата.
От практически съображения и за по-лесна и бърза справка, възприемаме ор¬алната локализация на патологичните процеси, която разделихме на: заболява¬ла периоралната област, на устните, езика, венците, небцето и лигавицата на лте. Болестите бяха групирани на инфекциозни и неинфекциозни, като по-. тлите бха разделени на четири подгрупи: генетични и вродени състояния (ано-ши), заболявания специфични (самостоятелни) за дадения орган, заболявания кожни и общи (системни) заболявания, и туморни образувания. При всеки зен раздел включихме сравнително изчерпателен текст относно етиологията, генезата, кличината картина и съвременната терапия на най-често сращаните тявания на лигавицата на устата, а то-голяма изчерпателност и за да подобрим качеството на илюстрования ма-т прибавихме и подходящи фигури, които взаимствахме от атласи на някои - тестранни автори като: Боровский и Данислевский, Strassburg & Knolle et al., ~: z et al., Miiller et al., Steigleder и др. на които изказваме нашата благодарност!
От авторите
Запитване за Атлас болести на лигавицата на устата
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Вътрешни болести