19.02.2018  Начало     - каталог     Урология     Анестезия и интензивна терапия в урологията

Анестезия и интензивна терапия в урологията

Анестезия и интензивна терапия в урологията
Ценa за : 13.00 лв.
Статус: нов
Каталог книги:

Урология

Кат. №: 363141
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 9549301079
Автор: П. Панчев, Н. Бовянска
Издателство: Арсо
Година на издаване: 2004
Обем: 159 стр.
Корици: меки

Необходимостта от цялостни и задълбочени познания по Анестезиология и Интензивна терапия отдавна налагат издаването на обобщено и целенасочено помагало за урологичната медицинска общественост в България.
Авторският колектив на ръководството е изграден изключително от анестезиолози-реаниматолози с дългогодишна практика в Катедрата по урология към МБАЛ Александровска. Целта на авторите на това ръководство е възможно максимално изчерпателно и кратко да бъдат представени най-съвременните и основни проблеми в анестезиологията и реанимацията в урологията.
Изключително бързото развитие на урологията изисква високо ниво на познания в анестезиологията, парентералното хранене, антибиотичната терапия и др.
Стремежът е това ръководство да бъде полезно както в ежедневната практика за справки, така и основа за по-нататъшно развитие на анестезиологията.
В учебника се разглеждат особеностите на анестезията за авангардни процедури, чието широко навлизане в урологичната практика в България предстои в най-скоро време. Надяваме се, че това ще е от полза за практическата дейност на анестезиолога.
Изключителното сътрудничество между анестезиолози и уролози е основата на която се градят успехите на съвременната анестезиология и интензивна терапия в урологията.

Друга литература от Урология