Анатомичен учебен латинско-български речник

Обратно към Езици, Речници
Ценa:
Цена:35.00 лв. с ДДС
Каталожен № 300113
Автор: Невена Станкова
Издателство: Медицина и физкултура
Година на издаване: 2012
Обем: 368 стр.
ISBN:978-954-420-281-1
корица:мека
размер:16,5/23,5см
Представяне на Анатомичен учебен латинско-български речник
Увод
Ако терминологичното инвентиране на човешката анатомия е общоизвестен факт, то лингводидактическото лексикографско представяне е предизвикателство с неугасващ заряд. Актуалността на първия в България анатомичен учебен речник придобива още по-голяма значимост от липсата на подобни изследвания и от прилагането в сферата на обучението по латински език на лексикографското моделиране. Това е един перспективен и модерен подход за нов тип организация и структуриране на учебното съдържание по анатомия за българските студенти.
В своя „Анатомичен учебен латинско-български речник' д-р Ирена Станкова е осъществила прецизен анализ от гледна точка на методическата целесъобразност и е структурирала лексикографски модел за представяне на латинската терминологична анатомична система за целите на медицинското образование в България. Концепцията на речника отразява развитието и прилагането в учебната практика на лингводидактическото лексикографско моделиране на професионалната езикова компетентност с цел активно овладяване на специализирана терминология.
Използването на учебния речник оптимизира процеса на усвояване на анатомичната терминология посредством лексикографски кодираните алгоритми за ползване на словника и дава възможност за самостоятелен избор на стратегии за овладяване на терминологични фрагменти според нуждите на конкретния ползвател.
Налице е един съвременен лингводидактически двуезичен компендиум на анатомичната лексика с широко поле на приложение в българското образователно пространство.
проф. д-р Димитър Веселинов
Запитване за Анатомичен учебен латинско-български речник
Име
Фамилия
Телефон
Вашият въпрос
generator
Съгласие за използване на лични данни
Съгласен съм личните данни описани в формата за запитване да бъдат използвани съгласно условията описани в Политиката за поверителност и защита на лични данни
Желая да получавам от Специализирана книжарница за медицинска литература информация за промоции и разпродажби на посоченият от мен имейл.
Важно!!! С изричното съгласие за използванe на вашите лични данни вие може да изпратите запитване.
Други Езици, Речници