20.04.2018  Начало     - каталог     Вътрешни болести     Актуални аспекти на продължителните грижи и палеативната медицина

Актуални аспекти на продължителните грижи и палеативната медицина

Актуални аспекти на продължителните грижи и палеативната медицина
Стара ценa: 16.00 лв.
Ценa за : 14.00 лв.
Статус: в промоция
Каталог книги:

Вътрешни болести

Кат. №: 259139
На склад: [Да]
 
Представяне

ISBN: 978-619-189-040-8
Автор: под ред.на Л.Деспотова-Толева
Издателство: Лакс бук
Година на издаване: 2016
Обем: 148 стр.
Корици: меки

Продължителните и палиативните грижи са специална и трудна част от здравните грижи за пациенти с тежки, хронични животоограничаващи заболявания в напреднал стадии. Тяхната основна цел е да осигурят комфорт и достоен живот с добро качество, доколкото е възможио, за пациента и неговото семейство. Грижите са насочени не само към посрещане па основните здрави нужди, но и към социалните, психологическите, емоционалните и духовни потребност на личността па страдащите и техните близки.
Книгата е доказателство, че има диалог за подобряване качеството на живот на терминално болните. Разгледани са съществените понятия в палиативната медицина, етичните дилеми, основните проблеми на продължителните грижи и палиативната медицина, проблемите при деца с онкологични заболявания, онкологичната болка и нейното лечение, продължителните грижи при болни с кардиологични заболявания и при болни с диабет, обучението на медсестрите и други теми.

Друга литература от Вътрешни болести